kk@thermocell.dk +45 96 69 50 60    DK 

Fugt og diffusion

Vanddamp i luften

Vanddamp er en af de naturligt forekommende ingredienser, der findes i luft. Ved hver temperatur kan luft indeholde en vis maksimal mængde af vanddamp, inden en relativ fugtighed på 100% nås. Herefter sker der kondensation, så frit vand/vanddråber skabes.

Varmere luft kan indeholde mere vanddamp inden denne grænse nås end koldere luft kan.

Flyttes vanddamp derfor fra et varmt indeklima til koldere områder yderst i en konstruktion, opstår risikoen for kondensering med opfugtning af materialerne til følge.

Transport af vanddamp kan ske på to måder

Transport af vand i en konstruktion sker typisk på følgende to måder:

Vand påvirkes af tyngdekraften og opsuges vandet ikke ved kapillarsugning  vil vand i en konstruktion ende i bunden og koncentreres - oftest med skader til følge.

Vand transporteres / fordeles ligeledes ved kapillarsugning, idet de såkaldte hygroskopiske materialer - herunder Thermocell FSC®-C013321 certificeret træfiber - med deres porer har evnen til at fordele vand (også mod tyngdekraften) gennem porerne.

Skulle der eksempelvis opstå kondens i Thermocell FSC®-C013321 certificeret træfiberisolering, har materialet den egenskab, at vand kan fordeles og transporteres relativt nemt ved kapillarsugning / diffusion - uden at synke til bunds i konstruktionen. Fugten transporteres derimod mod ydersiden og ventileres væk.

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok